Pàgines

dijous, 1 de març de 2012

Tragèdia contemporània: Wajdi Mouawad i IncendisÈxit també a Barcelona d'Incendis, part central de la tetralogia amb la qual Wajdi Mouawad, d'origen libanès i nacionalitat canadenca, va conquistar la crítica i el públic d'arreu al Festival d'Avinyó de 2009 (es va representar la trilogia en 11 hores d'espectacle, tot i que l'any 1999 ja s'havia estrenat en aquest mateix festival Litoral, la primera part).


Val a dir també que Incendis va arribar abans a Madrid que a Avinyó, i poc més tard es va estrenar en format audiovisual de la mà de Denis Villeneuve.


No us desvelarem res d'aquesta immensa tragèdia grega situada en el món contemporani, només animar-vos a anar al Romea, veure la pel·lícula o llegir l'obra, publicada ja en butxaca a França o recentment traduïda al castellà per KRK. Per cert, aquesta petita i selecta editorial ja ha traduït Litoral i té en preparació els altres dos volums: Bosques i Cielos.

Per saber-ne més, podeu llegir el llibre en què Mouawad explica la gènesi d'aquestes obres: Le Sang des promeses, i també us deixem aquí aquest interessant i aclaridor article de Javier Vallejo: Wajdi Mouawad reinventa la tragèdia.

Clara, de Laie Pau Claris