Pàgines

divendres, 9 de novembre de 2012

Amo i gos. Idil·li

Thomas Mann
propera lectura del Club


L'any 1919, Thomas Mann escriu aquesta delicada narració de la qual Bauschan n'és el protagonista principal, un gos bastard comprat per compasió. 
La història és un petit poema narratiu escrit amb un estil superior i amb una finíssima ironia. Una obra íntima i commovedora que segur que ens farà passar una estona inoblidable.Propera sessió: el 22 de novembre a 2/4 de 8

3 comentaris:

maite ha dit...

Thomas Mann va ser un gran amant dels gossos, sempre en va tenir i fins i tot alguna vegada en va tenir tres al mateix temps. A Bauschan, mascota real de Mann, el va precedir Motz, un collie escocès que el va acompanyar des de1905 al 1915, que apareix a Amo i gos amb el nom de Perceval o Percy. Després de la mort de Bauschan, Man va tenir un pastor anoment Lux o Luchs, que més tard és va dir Lukas, per el que en principi l'escriptor no semblava sentir molta simpatia.
Motz (o Percy) ve a ser l'alter ego de Mann, i representa l'esperit, mentre que Bauschan seria el seu antípoda i representaria la vida

maite ha dit...

I si voleu aprofundir més en l'obra d'aquest autor us recomano l'excel·lent biografia escrita per Hermann Kurzke "Thomas Mann, la vida como obra de arte. Una biografia", publicada per Galaxia Gutenberg, l'any 2003. És un assaig esplèndid, escrit amb sensibilitat i intel·ligència fruit de més de vint-i-cinc anys d'investigació i estudi. No us el perdeu!

maite ha dit...

Ja va quedar clar, molt clar!, a la darrera sessió que hi ha persones que estimen els gossos i altres que... no tant. Pels primers, anoto dues històries més de gossos:
“Flush” de Virginia Wolf
“Timbuktú” de Paul Auster